Parkeren kon maandenlang gratis in Nieuwpoortse­steenweg in Oostende (maar bijna niemand wist dat)

In Oostende hebben automobilisten in de Nieuwpoortsesteenweg maandenlang parkeergeld betaald terwijl dat eigenlijk niet meer nodig was. Mensen die er wonen en al een bewonerskaart hadden gekocht, krijgen dat geld terugbetaald van de stad.

In Oostende hebben automobilisten in de Nieuwpoortse­steenweg tussen de Heilig Hartlaan en de Elisabethlaan maandenlang parkeergeld betaald terwijl dat eigenlijk niet meer moest. Want je mag daar ondertussen gratis parkeren. Dat komt omdat in het Westerkwartier vlakbij werd gewerkt en de bewoners van die wijk daar niet meer konden parkeren. Dus mochten ze gratis in de Nieuwpoortsesteenweg gaan staan. Alleen wisten de mensen in de Nieuwpoortsesteenweg dat niet. Dus daar bleven veel automobilisten betalen met sms om te parkeren. 

Bewonerskaarten

De parkeermeters in dat stuk van de Nieuwpoortsesteenweg werden in april vorig jaar uitgeschakeld, maar ze zijn wel blijven staan. De bewoners van de Nieuwpoortsesteenweg werden daar niet van verwittigd. Een 100-tal inwoners kocht nog een bewonerskaart ter waarde van 30 Euro, terwijl dat dus niet meer nodig was. De stad wil hen dat bedrag nu terugbetalen.

Meest gelezen