James Arthur Photography

Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt iets meer Nederlandstalige inwoners dan vorig jaar

Op basis van belastingaangiftes blijkt dat 9 procent van de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Nederlandstalig is. Dat is een procent meer dan vorig jaar. 91 procent van de inwoners zijn Franstalig. Belangrijke nuance: het gaat niet om een absolute talentelling.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de overgrote meerderheid van de bevolking Franstalig. Dat blijkt uit de fiscale aangiften van 2018. 91 procent van de Brusselaars heeft zijn belastinggegevens ingevuld in het Frans tegenover 9 procent in het Nederlands. 

Ukkel is met 95 procent Franstalige aangiftes de meest Franstalige gemeente van Brussel, gevolgd door Watermaal-Bosvoorde en Vorst. Sint-Agatha-Berchem telt samen met Brussel-stad het hoogst aantal Nederlandstaligen. 

De cijfers zijn wel niet absoluut. Veel Nederlandstalige Brusselaars krijgen hun aangifte in het Frans. En Brusselaars met een andere moedertaal of taalgemengde gezinnen kiezen sneller het Frans om hun papieren in te vullen. 

Meest gelezen