Mandaat van Luc Hennart als voorzitter van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel, niet verlengd

De Hoge Raad voor Justitie heeft beslist om het mandaat van Luc Hennart niet te verlengen als voorzitter van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Ook het mandaat van zijn Nederlandstalige collega Alfred Vanswinsen wordt niet verlengd.

De beslissing van de Hoge Raad voor Justitie is opmerkelijk omdat het gebruikelijk is dat dergelijke mandaten worden verlengd. Allicht heeft ze te maken met de figuur van Hennart, die vaak in de clinch ligt met de politiek.

Zo schrok Hennart er niet voor terug om geregeld het tekort aan personeel en de erbarmelijke toestand van het Brusselse Justitiepaleis aan te klagen. Onlangs uitte hij nog kritiek op onderzoeksrechter Anne Gruwez omdat ze heeft meegewerkt aan een documentaire.

Luc Hennart en Alfred Vanswinsen blijven in functie tot en met 30 maart.

Meest gelezen