Zonnedelen gaat voort in Kortrijk

In Kortrijk gaan ze voort zonnedelen. Vanaf september kan je opnieuw aandelen kopen van zonnepaneelinstallaties in de stad. Vorig jaar deed Kortrijk al eens een eerste ronde van dat zonnedelen. Met veel succes, want toen werd in 2 uur tijd al 250.000 euro opgehaald.

De stad Kortrijk biedt daken van gebouwen aan, en laat daar zonnepanelen op leggen. Kortrijkzanen en mensen van buiten de stad kunnen zo'n zonnepaneel kopen. Daar krijgen ze dan een rendement op van 3 tot 5 procent. Afhankelijk natuurlijk van hoeveel uren de zon schijnt.

250 euro per aandeel

Vanaf september komt er dus een tweede ronde van dat zonnedelen, zegt schepen Arne Vandendriessche.  "We werken met aandelen van 250 euro per stuk. Mensen kunnen tot 1.250 euro investeren. Dus tot 5 aandelen, maar we hebben bij de eerste ronde gemerkt dat de meeste mensen vier aandelen kopen, dus 1.000 euro investeren."

Meest gelezen