Onderzoek fatale studentendoop verhuist naar Limburg

Het gerechtelijk onderzoek naar de studentendoop van de inmiddels ontbonden studentenclub Reuzegom wordt naar de rechtbank van eerste aanleg in Limburg verplaatst. Het parket van Antwerpen had daarom gevraagd, omdat een van de leden van de studentenclub een familieband heeft met een Antwerpse rechter. 

In december vorig jaar overleed een 20-jarige student na een uit de hand gelopen doop die plaats had in de Kempense gemeente Vorselaar. Twee andere schachten raakten zwaargewond. Er werd een onderzoek geopend naar onopzettelijke doding, onterende behandeling en het toebrengen van schadelijke stoffen.

Tijdens het onderzoek kwam echter aan het licht dat er een familiale band bestond tussen een lid van de betrokken studentenclub en een rechter bij de rechtbank van eerste aanleg Antwerpen. Om de sereniteit van het onderzoek te bewaren, vroeg het parket om het onderzoek te verplaatsen naar een andere rechtbank. Het Hof van Cassatie heeft nu beslist dat het onderzoek naar de rechtbank van Limburg verhuist.

Meest gelezen