Ontwerp voor Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem voorgesteld

In Wielsbeke is het ontwerp voorgesteld voor de nieuwe Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem. De huidige brug is te klein voor de grotere vrachtschepen van vandaag. De bouw van de brug zou dit jaar nog beginnen.

Het voorontwerp van de nieuwe brug over de Leie in Ooigem/Desselgem is klaar en is voorgesteld tijdens een infomarkt in de OC De Leie in Wielsbeke. De nieuwe brug wordt een stalen boogbrug van 99 meter lang en 19 meter breed. Het ontwerp oogt licht en hedendaags en is gebaseerd op de bestaande brug over de Leie in Olsene en de nieuwe Hogebrug in Harelbeke.

Nieuwe brug, dezelfde locatie

De nieuwe Leiebrug komt op dezelfde locatie als de huidige brug, waardoor de impact op de omgeving beperkt is. Hierdoor wordt aan de kant van Ooigem (Wielsbeke) het waardevol natuurgebied gespaard en in Desselgem (Waregem) blijven alle woningen gevrijwaard. Tijdens de werken, die ongeveer 1,5 jaar zullen duren, wordt er een tijdelijke brug met fietsgeulen voorzien voor fietsers en voetgangers.

(lees verder onder de foto. Bron: Radio 2) 

Nodig voor grotere binnenschepen

De nieuwe brug is broodnodig om grotere binnenschepen toe te laten op de Leie. De huidige brug is te laag. De voorlopige kostprijs wordt geraamd op 5 miljoen euro. Tot 22 februari kunnen inwoners nog opmerkingen maken over het ontwerp.

Meest gelezen