Oudenaardse spoedarts veroordeeld voor zwaar ongeval

Een Oudenaardse spoedarts is veroordeeld tot een jaar cel, twee jaar rijverbod en 9.600 euro boete voor een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf dat hij in dronken toestand gepleegd had. In juni 2018 reed de man 's morgens een bejaarde fietser omver op het kruispunt van de Klossestraat met de N60 in Zwijnaarde.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. De spoedarts bekommerde zich niet om het slachtoffer. Hij liet de man voor dood achter, reed door het rode verkeerslicht en vluchtte weg. Pas een uur later kon de politie de dokter, die zich probeerde te verstoppen, oppakken. Op het moment dat hij opgepakt was, had de man nog steeds 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

Het slachtoffer revalideert sinds het ongeval nog steeds van zijn verwondingen en zal wellicht nooit meer zo mobiel worden als vroeger. De dokter bood in de rechtbank zijn excuses aan. Hij is in het verleden al twee keer veroordeeld voor alcohol in het verkeer en voor het negeren van het rode verkeerslicht. Momenteel werkt de man als spoedarts in Genève in Zwitserland.

Meest gelezen