Plopsa bouwt nieuw waterpretpark in Landen

In mei begint Plopsa met de bouw van een nieuw waterpretpark op de taalgrens tussen Landen en het Waalse stadje Hannuit. Het zwemcomplex draait rond de figuren Bumba en Maya en zal Plopsaqua Hannuit-Landen heten.

Er is al jaren sprake van de bouw van een groot waterpark en zwembad in samenwerking met Plopsaland, maar nu zijn de vergunningen binnen. Het zwemcomplex komt op de grens van Landen en Hannuit. In mei beginnen ze met de bouw van het Plopsa-waterpark. Eind 2020 zou het klaar moeten zijn. Plopsa investeert 22,5 miljoen euro in het waterparadijs en mikt op minstens 400.000 bezoekers per jaar. 

Versleten zwembad

De burgemeester van Landen, Gino Debroux (op de foto naast Bumba), is blij met het nieuwe zwemparadijs. "Het is een hele goeie zaak voor de inwoners van Landen en van Hannuit, dat we een aquapark kunnen aanbieden tegen een betaalbare prijs. Bovendien is het gemeentelijk zwembad van Landen 42 jaar oud en dus stilaan versleten."

Schoolzwemmen

Het zwemcomplex is bedoeld voor iedereen, ook voor de scholen van Landen. "Er is een instructiezwembad voorzien, ideaal voor het schoolzwemmen", vertelt de burgemeester. "En verder komt er een buitenzwembad met een wildwaterbaan, een sauna, een skydive, een peuterzwembad en een 25 meterbad met acht banen."

Meest gelezen