Podvis#5: Van xtc-pil tot drugsafval: getuigenissen uit de wereld van illegale drugslaboratoria 

In onze actua-podcast Podvis hebben we het deze keer over de aanmaak van synthetische drugs. Hoe zien de illegale drugslaboratoria eruit waar xtc en amfetamines gemaakt worden en hoe gevaarlijk is het daar? Helen Goedgebeur neemt u mee naar de Limburgse grensgemeente Voeren en naar een ex-drugscrimineel die getuigt. Christine Van Tichel zorgde voor de montage.

Beluister hier de vijfde aflevering van Podvis:

Begin dit jaar vielen er drie doden in een drugslab in de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel. Opvallend, want het is de eerste keer dat er in ons land mensen omkomen door de giftige dampen geproduceerd in een illegaal laboratorium.

Daardoor vragen wij ons af hoe gevaarlijk het in zo'n lab is en wie daar werkt. Maar misschien nog prangender, wat doen de drugscriminelen achteraf met het gedumpte drugsafval? Wij gingen op zoek naar antwoorden. Bij het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek, die de labs ontmantelen, maar ook bij Joop Gottmers, een Nederlandse ex-drugscrimineel die veroordeeld werd voor het verkopen en produceren van synthetische drugs.

Meest gelezen