Royal Blood deze zomer voor het eerst op Pukkelpop

Het Britse rockduo Royal Blood en nieuwkomer Billie Eilish staan deze zomer op de affiche van Pukkelpop. Het festival heeft na eerdere headliners Tame Impala en Twenty One Pilots twee nieuwe namen bekendgemaakt. Het wordt voor beide artiesten hun eerste optreden op de festivalwei in Kiewit.

Royal Blood, de tweekoppige rockband uit Brighton, speelde wel al verschillende keren op Rock Werchter, maar nog nooit eerder op Pukkelpop. Net als headliner Tame Impala staan ze op zaterdag 17 augustus op de affiche. Organisator Chokri Mahassine is naar eigen zeggen heel benieuwd naar "de muur van zéér luid geluid" waar het rockduo om bekendstaat.

Ook aan de affiche voor zondag 18 augustus voegt Pukkelpop een naam toe: Billie Eilish. Amper 18 jaar en haar eerste soloplaat moet eind maart nog uitkomen, maar haar eerste EP met electropop staat al meer dan anderhalf jaar in de Billboard Top 200 én is al meer dan 5 miljard keer gestreamd.

Pukkelpop 2019 loopt van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus op het festivalterrein in Kiewit.

Meest gelezen