Sting komt op 8 juli naar Gent Jazz Festival

Sting, de voormalige frontman van The Police, komt na enkele jaren weer naar België voor een concert tijdens Gent Jazz Festival. Dat melden de organisatoren. "Hij laat zich omringen door een elektrisch rock ensemble en trakteert de fans op alle hits."

Sting vormde samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summer de Britse band The Police. De groep is vooral bekend van hits als "Message in a bottle", "Roxanne", "Every breath you take", "So lonely" en "Can't stand losing you", bracht vijf studioalbums uit, won zes Grammy Awards en werd in 2003 opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame.

"In 2007 en 2008 werd The Police na een ingelaste pauze voor soloprojecten weer actief voor een reünietournee waarbij het op 8 oktober 2007 aan België de beurt was met een uitverkocht optreden in het Sportpaleis. Het tweede concert, gepland voor 9 oktober 2007, werd afgelast omwille van stemproblemen bij Sting", aldus Gent Jazz.

Op 7 juni 2008 speelde The Police zijn laatste Belgische show op TW Classic en sloot de reünietournee na 154 liveoptredens af in New York. In 2012 stond Sting wel nog op het podium van het Koninklijk Circus in Brussel en in 2017 op dat van Vorst Nationaal in Brussel. Met de Europese tournee "My Songs" blikt de frontman nu terug op zijn carrière.

Tickets voor de festivaldag zijn vanaf vrijdag 15 februari te koop via www.gentjazz.com. Eerder werden de namen van Gregory Porter, Diana Krall & John Zorn "Bagatelles" al bekendgemaakt.

Meest gelezen