Vier schapen doodgebeten in Lommel, wellicht door een wolf

In Kerkhoven bij Lommel zijn in de nacht van zondag op maandag vier schapen doodgebeten. Het ziet er voorlopig naar uit dat er een wolf heeft toegeslagen. DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven.

De schapen stonden in een weide vlakbij het Pijnven. "Toen we ’s ochtends aankwamen, vonden we vier schapen doodgebeten terug”, vertelt de verzorger. “Eén schaap moest een spuitje krijgen omdat de verwondingen te zwaar waren. Twee schapen waren wel aangevallen en gebeten, maar zij konden nog gered worden.” Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) heeft DNA-stalen genomen.

Schrikdraad

Intussen herhaalt Jan Loos van het meldpunt Welkomwolf dat schapenhouders best preventieve maatregelen nemen om hun dieren te beschermen. "Bovenop een gewone omheining kan je best een schrikdraad met stroom plaatsen. En zeker ook dicht bij de grond. Want wolven springen niet graag, maar kruipen of graven doen ze wel."

Meest gelezen