Linde Merckpoel post eerste vlog als fulltime videoreporter voor Studio Brussel

Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel heeft vandaag haar eerste vlog online gezet, sinds ze fulltime als videoreporter aan de slag is voor de zender. Twee weken geleden gaf ze de presentatie van het ochtendblok door aan Michèle Cuvelier. In de korte videoreportage gaat ze op bezoek bij de dakloze man Jacob (fictieve naam), die al negen maanden in een bosje vlak bij de VRT kampeert. 

De aanleiding voor het bezoek was eenvoudig. Voor het eerst in 2,5 jaar reed Linde Merckpoel naar het werk toen het al licht was. "Tijdens die ochtendrit viel me iets op", zegt ze. "Een hut in een bosje, vlakbij de VRT. Nog nooit eerder gezien." Samen met collega Arnout Bracke ging ze op onderzoek uit. Ze ontdekte dat de hut bewoond wordt door een Poolse man die zijn stekje zo netjes en huiselijk mogelijk heeft ingericht. Als ze vraagt of ze iets voor hem kunnen doen, zegt hij dat hij niets nodig heeft. Merckpoel gaat toch terug met wat spulletjes die ze ingezameld heeft bij haar collega's. "Hij was superblij om ons terug te zien. Hij was vooral blij om te kunnen babbelen."

Bekijk hier de reportage #Linde 01 op het Youtubekanaal van Linde Merckpoel:

Merckpoel is geen groentje als het op vloggen aankomt. Ze postte afgelopen anderhalf jaar al 90 video's op haar Youtubekanaal. Met deze nieuwe reeks wil ze inhoudelijke thema's op de kaart zetten. Omdat het verhaal van Jacob haar zo aangreep, ging ze langs bij Dokters van de Wereld om te vragen wat je kan doen voor dakloze mensen. "Heel veel mensen weten niet hoe ze zich moeten gedragen tegenover dakloze mensen. Maar eigenlijk zijn dat ook gewoon mensen, die op een of andere manier pech hebben gehad in hun leven. Vaak is gewoon die mensen in de ogen kijken en een babbeltje slaan al heel wat", zegt Jente van Dokters van de Wereld. 

Meest gelezen