Vrouw krijgt 3 jaar cel omdat ze partners met slaappillen vergiftigt

Een vrouw van 75 is veroordeeld tot 3 jaar cel omdat ze verschillende partners systematisch slaapmiddelen heeft toegediend zonder dat ze dat wisten. In 3 jaar tijd kocht ze meer dan 7.000 dosissen bij haar apothekers.

De vrouw had relaties met mannen uit Diepenbeek, Gingelom, Herk-de-Stad, Sint-Truiden en Maasmechelen. Naar het einde van hun relatie toe kregen vier van hen allemaal last van vermoeidheid, hadden ze geen levenslust meer en last van hun spieren. Eén van hen dacht dat hij leed aan een zeldzame spierziekte en had zelfs al vergevorderde euthanasieplannen gemaakt.

Beter in het ziekenhuis

Maar wanneer de mannen in het ziekenhuis werden opgenomen, verdwenen alle symptomen bijna onmiddellijk en zo kwam aan het licht dat ze vergiftigd werden. Bij enkele mannen haalde de vrouw ook grote sommen geld van de rekening. Naast de gevangenisstraf, moet ze ook een boete en een schadevergoeding betalen.

Meest gelezen