Videospeler inladen...

In beeld: Lichtfestival "Bright Brussels" verlicht poëtisch de hoofdstad

In Brussel is het lichtfestival "Bright Brussels" gestart. Verspreid over het historische centrum van de hoofdstad staan dit weekend 14 poëtische en feeërieke lichtinstallaties. Het is al de derde editie van het gratis festival.

Tot zondag 17 februari zijn er verspreid over historische locaties in het centrum van Brussel 14 lichtinstallaties en -animaties te bewonderen. Die zijn van de hand van Belgische en internationale (licht)kunstenaars. Vorig jaar trok het festival 120.000 bezoekers. Dit jaar wordt vooral de Kaaienwijk en de Sint-Katelijnewijk in prachtig mooi licht gezet.

Tijdens het festival kan je gratis deelnemen aan verschillende rondleidingen met gidsen. Bij vertoon van de infobrochure die je haalt bij de infopunten, krijg je voor slechts 5 euro toegang aan de tijdelijke tentoonstellingen in Kanal Centre Pompidou.

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...
Xinhua News Agency
Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved.

Meest gelezen