Britse prins Philip wordt niet vervolgd na ongeval van vorige maand

De Britse prins Philip zal niet gerechtelijk worden vervolgd na het ongeval dat hij vorige maand heeft veroorzaakt. Dat heeft de Openbare Aanklager bekendgemaakt. Afgelopen weekend leverde de 97-jarige Philip al zijn rijbewijs in. 

Vorige maand botste Philip met zijn Landrover Freelander tegen een ander voertuig. Zelf bleef de echtgenoot van de Queen ongedeerd, maar in het andere voertuig raakten wel twee inzittenden gewond. De prins heeft hen zijn excuses aangeboden.

De Openbare Aanklager heeft nu beslist dat de prins niet wordt vervolgd omdat dit niet in het openbaar belang zou zijn. "We hebben alle omstandigheden in deze zaak overlopen, inbegrepen de schuld, de leeftijd van de bestuurder en het inleveren van zijn rijbewijs", aldus procureur Chris Long.

Meest gelezen