Dit zijn de drie mooiste dierenfoto's van het jaar

Fotograaf David Lloyd  heeft de publieksprijs gewonnen in de Wildlife Photography of the Year-wedstrijd. Zijn foto van twee leeuwen die hun neus liefdevol tegen elkaar drukken, werd uit 45.000 andere foto's geselecteerd. Volgens Lloyd, een Nieuw-Zeelander die in Londen woont, duurde het innige moment tussen de twee leeuwen ruim een halve minuut. Swipe hieronder naar rechts om de top-3 te bekijken.

Het beeld, dat hij "Bond of brothers" heeft genoemd, illustreert volgens Lloyd dat emoties en gevoelens niet enkel voorbehouden zijn voor mensen. "Het is iets waarvan ik denk dat mensen beter op de hoogte moeten zijn, voor het heil van alle dieren."

De fotowedstrijd is een initiatief van het Natural History Museum in Londen. Daar zal de foto nog tot 30 juni een prominente plaats krijgen op de "Wildlife Photographer of the Year"-tentoonstelling.

Meest gelezen