Fietssatellietpunten Ham, Beringen en Tessenderlo worden opgedoekt

De drie fietssatellietpunten in Ham, Beringen en Tessenderlo zullen verdwijnen. Het ging om een proefproject dat vier jaar geleden vanuit de provincie Limburg startte.

De fietssatellietpunten moesten gecombineerd gebruik van openbaar vervoer of carpooling met de fiets makkelijker maken. Elk punt bevond zich vlak bij een belangrijk verkeersknooppunt. Er konden 40 fietsen staan en er was ook toezicht voorzien. Maar het project kwam nooit van de grond.

Geen interesse

De gemeente Beringen besliste begin deze week het project stop te zetten. Ook burgemeester Dirk De Vis van Ham bevestigt dat het geen succes was. "Geen enkel bedrijf heeft interesse getoond om een deel te huren of zijn werknemers aan te sporen de fietssatelietpunten te gebruiken. Jarenlang hebben we de locatie onderhouden maar dat is allemaal voor niets geweest."

Ham wil nu het gesloten deel van de fietsstalling vlakbij het gemeentehuis laten gebruiken door het gemeentepersoneel. In het open deel zullen andere fietsers terecht kunnen.

Meest gelezen