AFP or licensors

Frans geel hesje -en voormalig bokser- veroordeeld tot 30 maanden cel voor in elkaar slaan van agenten

De Franse ex-bokser Christophe Dettinger is veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 18 maanden met uitstel, voor ernstige geweldplegingen op twee agenten tijdens een betoging van de "gele hesjes" in Parijs. De procureur had woensdag drie jaar cel, waarvan één met uitstel, gevraagd.

Op het internet ging een video rond waarop te zien is hoe Dettinger twee gendarmes met de vuist sloeg en schopte tijdens een betoging van de gele hesjes op 5 januari. De twee agenten waren respectievelijk vijftien dagen en twee dagen arbeidsongeschikt.

Dettinger was in 2007 en 2008 kampioen boksen in Frankrijk, in de klasse lichtzwaargewichten. In de rechtszaal betuigde hij spijt en zei dat hij zich schaamde voor zijn gedrag. Hij verklaarde het door te zeggen dat hij tijdens de demonstratie woedend was op de politie, omdat die demonstranten sloeg.

Meest gelezen