Gents lichtfestival komt terug in 2021

De stad Gent organiseert in 2021 opnieuw een lichtfestival. Tijdens de vijfde editie zullen Gentse kunstenaars hun creaties weer aan de wereld tonen.

In 2021 organiseert de Stad Gent opnieuw een Lichtfestival, van 27 tot en met 31 januari 2021. De bezoekers worden vijf dagen lang getrakteerd op lichtshows, kunstwerken en andere lichtinstallaties in het Gentse centrum.

Gents talent in de kijker

Net zoals in 2018 zal er tijdens de volgende editie weer ingezet worden op samenwerking met Gentse kunstenaars. Toen was de helft van de installaties van Gentse makelij. En dat brengt op, zegt schepen van Evenementen Annelies Storms (SP.A): "Doordat ze hun kunstwerken op ons lichtfestival getoond hebben, kwamen ze in contact met organisatoren van andere lichtfestivals in het buitenland."

Meest gelezen