© VRT BMUSS

"Kampioen zijn, is plezant": stormloop op tickets voor "F.C. De Kampioenen"-marathon in de bioscoop

De tickets voor de marathonuitzending van "F.C. De Kampioenen"-afleveringen in de bioscoop vliegen de deur uit. Drie volledige bioscoopzalen zijn er nu al volzet, goed voor honderden kijklustige fans. Een vierde bioscoopzaal gaat vandaag nog in verkoop, laat Eén weten. Voor de "kleinere" Kampioenenmarathon op zaterdag 16 maart komt er na Gent en Antwerpen een derde locatie bij: Hasselt.

Gisterenochtend kondigde Eén aan dat de gevraagde en beloofde "Kampioenen"-marathon er komt op vrijdag 15 maart, en ruim een dag later zijn er al 840 tickets de deur uit. De ene bioscoopzaal die oorspronkelijk werd voorzien in Kinepolis Antwerpen bleek veel te klein. Intussen zijn er al drie volledige zalen volzet, en worden er al tickets verkocht voor een vierde zaal.

Ook de "kleinere" Kampioenenmarathon op zaterdag 16 maart is een succes. Dan worden in Kinepolis Gent en Antwerpen drie afleveringen van de reeks vertoond op groot scherm. Met dit kleinschaligere evenement mikt Eén vooral op gezinnen met kinderen. Voor beide locaties samen zijn al 1.260 tickets de deur uit. Om aan de blijvende vraag naar tickets tegemoet te komen heeft Eén beslist om die "kleine" marathon ook op een derde locatie te organiseren: Hasselt. Daarvoor worden vandaag de eerste tickets verkocht.

De liefde van het publiek voor "F.C. De Kampioenen" is nog steeds zéér groot.

Eén

"We konden vooraf moeilijk inschatten hoe groot de vraag naar tickets zou zijn. Want op Twitter werden de nodige 5.000 retweets als voorwaarde om de marathon te organiseren snel behaald: maar effectief een ticket kopen om 24 uur in een bioscoopzaal door te brengen, dat is nog andere koek", zegt Eén.

"Die spontane actie op sociale media heeft ons doen beseffen dat er enorm veel animo is voor dat gekke idee. En dat de liefde voor een televisie monument als "F.C. De Kampioenen" nog steeds zéér groot is", aldus de zender. "Die marathonuitzending op groot scherm wordt iets bijzonders, waar de acteurs uit de reeks bij aanwezig zullen zijn, én waar er voor de fans een bijzondere beleving rond hangt. En dat eenmalig, en 24 uur aan één stuk: het spreekt duidelijk veel mensen aan."

Meest gelezen