Ondernemer Christian Leysen federaal lijsttrekker voor Open VLD in Antwerpen

Christian Leysen wordt lijsttrekker voor de federale lijst van Open VLD in Antwerpen bij de komende verkiezingen. De liberalen moesten op zoek naar een lijsttrekker voor de Kamer nadat minister Philippe De Backer eind vorige maand had afgehaakt. 

De 64-jarige Leysen is een oude bekende bij de Open VLD, begin jaren 2000 zat hij voor de partij al in de Antwerpse gemeenteraad. Nu trekt hij de lijst voor de Kamer op 26 mei. Geen wit konijn dus.

"Ik ben liberaal in hart en nieren. Voor mij staat Open VLD voor vrijheid en vooruitgang. En vooruitgaan betekent voor mij ervoor zorgen dat de koopkracht van mensen vergroot, en dat de concurrentiekracht van onze bedrijven toeneemt", aldus Christian Leysen.

“We zijn bijzonder tevreden dat iemand met zo veel ervaring en met zo veel engagement voor een duurzame economie onze Kamerlijst wil aanvoeren. Met Christian kan de Antwerpenaar vandaag kiezen voor een leider en ondernemer die bewezen heeft dat we de eco opnieuw in de economie kunnen steken", zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.

Christian Leysen is gepokt en gemazeld in het Belgische bedrijfsleven. Hij is ook de zoon van wijlen André Leysen, oud-voorzitter van het VBO.

De Vlaamse lijst voor Open VLD in Antwerpen wordt getrokken door Bart Somers, dat was al bekend.

Bekijk hier het item uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen