Videospeler inladen...

Politie waarschuwt kinderen die app TikTok gebruiken: "Ga niet te ver in jezelf blootgeven"

De app TikTok is razend populair bij kinderen. Maar toch moeten de gebruikers er voorzichtig mee zijn. "Ga niet te ver in wat je zelf blootgeeft ", klinkt het bij de Computer Crime Unit van de federale politie. 

De app TikTok kwam in 2016 op de markt en verovert sindsdien de wereld. Er zijn nu 700 miljoen gebruikers. Met TikTok kunnen gebruikers korte filmpjes maken en delen met vrienden. Ze kunnen playbacken en dansen op muziek, alles versnellen of vertragen, of er effectjes aan toevoegen. 

Het lijkt misschien onschuldig, maar toch waarschuwt de Computer Crime Unit voor misbruiken. "Wij willen waarschuwen voor 2 zaken: ga niet te ver in jezelf  blootgeven, ga niet letterlijk bloot staan voor de camera en, ten tweede, weet dat er ook mensen zijn met slechte bedoelingen."

Volgens Walter Coenraets van de Computer Crime Unit is het op zich geen probleem om op TikTok een filmpje van jezelf te zetten. "En als je op de chat zit en je merkt dat aan de andere kant iemand zit met slechte bedoelingen of die niet betrouwbaar is, haak dan af."

"Iemand heeft anoniem iets gestuurd, ik was daar wel een beetje bang voor"

Ons jongerenmagazine "Karrewiet" sprak met kinderen die al nare ervaringen hadden op TikTok. Ze hebben het over anonieme mensen die hen berichtjes stuurden of vroegen om af te spreken.

"Een anoniem mens heeft naar mij iets gestuurd. Ik was daar echt wel een beetje bang voor, want wie kan dat zijn, alles kan gebeuren", vertelt één van de kinderen.

Bekijk hieronder de reportage van "Karrewiet":

Videospeler inladen...

Meest gelezen