Videospeler inladen...

FBI publiceert tekeningen van slachtoffers van "grootste seriemoordenaar ooit in de VS"

In de Verenigde Staten heeft de federale politiedienst FBI tekeningen gepubliceerd die de 78-jarige moordenaar Samuel Little van zijn slachtoffers gemaakt heeft. Hopelijk leidt dat tot meer inlichtingen van het publiek over een serie moorden in de jaren 70 en 80.

Samuel Little zou niet alleen tekeningen hebben gemaakt, maar zou ook nog veel details over zijn slachtoffers kennen. Het zijn allemaal vrouwen die over de hele VS vermoord werden tussen 1970 en 2005. De FBI hoopt dat het publiek meer tips kan geven na de publicatie van de tekeningen.

Little werd in 2012 opgepakt in een drugszaak, maar al snel bleek zijn DNA in verband te worden gebracht met drie moorden op vrouwen uit de jaren 80. Hij kreeg daarvoor levenslang, maar ging daarna praten over nog meer slachtoffers.

In totaal gaat het om 90 zaken en het FBI heeft er daarvan 34 in verband kunnen brengen met onopgeloste moordzaken uit de bewuste periode. Little werd nooit verdacht omdat hij door de VS zwierf en steeds op andere plaatsen toesloeg. In sommige gevallen merkte de lokale politie de moorden zelfs niet op en werd het overlijden toegeschreven aan drugsmisbruik en in een geval een natuurlijke dood. 

Little wurgde steeds zijn slachtoffers, waardoor er minder sporen waren. Wat hem dreef, is nog niet duidelijk. Vaak ging het om drugsverslaafden of prostituees, maar in sommige gevallen waren zijn slachtoffers ook diensters uit restaurants of bars. De laatste moord zou dateren van 2005.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen