Gezocht: stewards die voor hyacinten willen zorgen

Het Agentschap voor Natuur en Bos zoekt stewards om toeristen te begeleiden die binnenkort weer hyacinten zullen spotten in Oost- en West-Vlaamse bossen.

In april en mei zullen de hyacinten weer in volle bloei staan. In West-Vlaanderen kan je ze dan spotten in het Helleketelbos in Watou, het Hellegatbos op de Rodeberg in Westouter en de Kemmelberg. In Oost-Vlaanderen zal je de hyacinten vinden in het Koppenbergbos in Oudenaarde/Maarkedal, het Hotond-Scherpenberg in Ronse, het Muziekbos in Ronse, Bos Ter Rijst in Maarkedal, het Brakelbos in Brakel, Bosberg/Raspaillebos in Geraardsbergen en ten slotte het Neigembos in Ninove. Het Agentschap voor Natuur en Bos zoekt nu "hyacintenstewards" om de boswachters te helpen.

Vertrappel geen bloemen

De stewards krijgen een hesje aan. Er wordt van hen verwacht dat ze mensen aanspreken die de regels met de voeten treden. "Bijvoorbeeld een fotoclub die aankomt en zich permitteert om dwars door de hyacinten de mooiste beelden te maken. Dan wordt er van de vrijwilligers verwacht dat ze die mensen aanspreken en vragen om op de paden te blijven en de bloemen niet te vertrappelen", zegt Xavier Coppens van het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Geïnteresseerd?

De wilde hyacinten kunnen in bloei staan vanaf halfweg maart. Ze bloeien een maand, maar de eerste twee weken zijn ze het meest spectaculair. Inschrijven kan via www.natuurenbos.be.

Meest gelezen