Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Steven Cahall

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Steven Cahall, 39 jaar, opgegroeid in Indianapolis, Indiana.

Hij is 39 jaar en geboren in Danville, Kentucky. Opgegroeid in een rijke buitenwijk van Indianapolis, Indiana. Maak kennis met Steven Cahall.

Steven is mijn beste buurman: altijd goedgezind, altijd optimistisch. Hij woont op 2A, ik woon op 4A. We praten veel. Hij nodigde mij uit in zijn buitenhuis in New Orleans. Steven behoort tot een totaal andere wereld dan de mijne. Hij werkt al 7 jaar op Wall Street, als beursanalist bij een grote bank. Hij verdient veel geld. Steven doet het geld rollen.

Steven Cahall gelooft in de Amerikaanse droom van hard werken en daardoor je eigen hemel op aarde verdienen. Hij zag het bij zijn vader die opgroeide op een arme tabaksboerderij in Ohio, zich daarna opwerkte tot eigenaar van meer dan 20 fastfoodrestaurants, en nu een rijkelijk leven leidt als gepensioneerde tussen de palmbomen en aan de stranden van Florida.

Steven woonde in Londen, in Dubai, in Washington en in New York. Hij verkocht ooit raketten voor de defensie-industrie in het Midden-Oosten, nu adviseert hij beleggers over aandelen in grote mediabedrijven zoals Disney. Hij levert geregeld commentaar op tv, op de zender MSNBC.

Steven was ooit een grote drinker, nu loopt hij marathons. Man met een ijzeren karakter. Hij droomt van een leven op de Bahama’s, na het leven op Wall Street. Hij heeft een vrouw, Jacki, en een hond, Roxy.

Oog in oog met Steven Cahall.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen