"Besef je wel hoeveel energie er in zo’n modeshow kruipt?"

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om kritiek te aanvaarden, maar de Duitse modeontwerper Philipp Plein toonde zich van een wel erg slechte kant, nadat hij de recensie van zijn nieuwste herfstcollectie door de Amerikaanse modejournaliste Alexandra Mondalek gelezen had. Mondalek vond zowel de collectie als de show, die begin deze week in New York plaatsvond, maar niets. Plein reageerde door de modejournaliste belachelijk te maken met een foto, met Mondalek die enkele kilo’s zwaarder is en met de mededeling: "Ik beloof dat ik volgende keer echt genoeg eten voorzie". Kortom, 'fat shaming' en dat pikte Mondalek niet. Plein heeft zich intussen verontschuldigd.

Plein is geen onbekende in de celebritywereld en werkte onder meer samen met Rita Ora, Naomi Campbell, Jeremy Meeks, Fergie, Grace Jones en Snoop Dogg. Maar Mondalek kon hij niet overtuigen met zijn laatste show, die ze in een bijdrage op lifestylewebsite Fashionista als "ontgoochelend" en "chaotisch" omschreef. 

Daarop reageerde Plein dus furieus op Instagram, waarbij hij Mondaleks uiterlijk bekritiseerde en haar betrouwbaarheid als modejournaliste in twijfel trok. De berichten werden snel van Instagram verwijderd, maar Mondalek kon ze toch tijdig recupereren en erop reageren:

Intussen gingen de reacties van Plein viraal, wat hem uiteindelijk noopte tot een verontschuldiging. Dat gebeurde opnieuw op Instagram, zoals nieuwswebsite Yahoo UK optekende. Plein (zie foto hierbeneden): "Ik geraakte helemaal van de kaart, toen ik je artikel en tweets te zien kreeg. Ik voel me gekwetst als iemand me op zo’n agressieve en negatieve manier aanvalt. Ik antwoord dan ook op een erg emotionele manier."

"Ik denk dat jij je niet realiseert hoeveel werk en energie er in zo’n modeshow kruipen. Het leek alsof je opmerkingen helemaal niet gebaseerd waren op feiten, maar eerder emotioneel waren. Ik heb dan ook op die manier gereageerd."

"Ik heb een fout gemaakt door je foto samen met eten te publiceren. Je had het nu eenmaal over eten in je artikel. Mocht je het over stoelen gehad hebben, dan zou ik een foto van stoelen gepubliceerd hebben. Ik heb geen problemen met overgewicht. Ik gebruik zelfs modellen met een maatje meer in mijn modeshows en reclamecampagnes."

Meest gelezen