Bloed van paus Johannes Paulus II komt naar Halle

De stad Halle krijgt een bloedrelikwie op bezoek. Het gaat om het bloed van de overleden paus Johannes Paulus II. Het heilige voorwerp wordt in de kapel van de zusters Sacramentinen van Halle tentoongesteld.

In 1981 werd Johannes Paulus II neergeschoten maar hij overleefde de aanval. Het bloedrelikwie is een stuk stof dat bebloed is met het bloed van de paus tijdens die aanslag. Na zijn dood werd de paus heilig verklaard, waardoor zijn bloed ook heilig is. De zusters van de Sacramentinen zijn heel blij met het heilige bloed: "Wij hebben die kans gekregen van goede vrienden in het seminarie van 's-Hertogenbosch in Nederland. We wilden al lang een reliek bemachtigen en dat is nu gelukt", zegt zuster Angela.

Dat het van Paus Johannes Paulus II is, is voor de zusters een pluspunt: "De paus is een goede voorstander van God en vertrouwen. Tot het einde heeft hij de mens gerespecteerd. Voor de zieken en de mensen die lijden is de paus een soort van hoop."

Negen dagen

Met het heilige bloed willen de zusters mensen toelaten om te bidden voor hun medemens. "Van maandag tot vrijdag is er elke dag drie keer een heilige mis, zo krijgt iedereen de kans om te komen. De kapel met het bloed blijft de hele dag open voor de negen dagen dat het bij ons is", zegt zuster Angela. 

De eerste mis is zaterdag om 15u. Het bloedrelikwie wordt vanaf dan negen dagen in de kapel in Halle tentoongesteld. 

Meest gelezen