2017 Getty Images

Canadees wodkabedrijf met stomheid geslagen: 30.000 liter ijsbergwater gestolen

Een Canadees bedrijf dat wodka produceert, is bestolen van 30.000 liter ijsbergwater. Het ontbrekende, zeer kostbare water zou goed zijn voor zo’n 150.000 flessen wodka.

Het beroofde bedrijf, "Iceberg Vodka", zou de enige firma in Canada zijn die wodka geheel in het land produceert. De onderneming maakt gebruik van water dat afkomstig is van ijsbergen aan de kust van Newfoundland, in het oosten van het land. 

Het water wordt opgeslagen in grote tanks die streng beveiligd worden, zegt de CEO van het bedrijf. "We hadden dan ook nooit verwacht dat iemand zo'n hoeveelheid water zou meenemen."

Zeer gewild

Sommigen suggereren in Canadese media dat het water verdampt zou zijn of dat er een lek aanwezig was in de tanks. Van beide mogelijke verklaringen is echter "absoluut geen sprake", zegt de CEO.

Geen enkele hoeveelheid geld kan een 15.000 jaar oud stuk ijs vervangen

CEO "Iceberg Vodka"

De politie gaat uit van een misdrijf. De 20.000 jaar oude ijsbergen zijn namelijk zeer gewild, vanwege de schoon- en puurheid ervan. Het water wordt gebruikt voor sterke dranken en luxe cosmetische producten. De baas van het bedrijf zegt dat "degenen die het hebben gedaan, goed wisten wat ze aan het doen waren".

Waterverzekering

Een saillant detail: al het opgeslagen water is, gelukkig voor de onderneming, verzekerd. Dat betekent niet dat ze verzekerd zijn van nieuw water voor het gat dat nu in de productie is ontstaan. "Geen enkele hoeveelheid geld kan een 15.000 jaar oud stuk ijs vervangen", zegt de CEO.

IJswater kan namelijk slechts één keer per jaar worden opgevangen. Dat kan alleen wanneer de grote ijsblokken afdrijven van de oevers van Newfoundland. 

Meest gelezen