Politie rolt dievenbende op die toesloeg in meer dan 100 scholen

De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft een dievenbende opgerold die meer dan 100 inbraken pleegde in scholen in heel Vlaanderen. De inbrekers hadden het vooral gemunt op computers, tablets en contant geld.

De politie kwam de daders op het spoor na 5 inbraken in Beringen, 2 inbraken in Ham en nog eens 2 in Tessenderlo. Maar de bende sloeg de voorbije maanden ook in de rest van Limburg en Vlaanderen toe, vertelt Eric Raymaekers van de politie. "Maar er waren niet alleen in onze zone inbraken in scholen, het bleek al snel dat dat in heel Limburg een plaag was. Want tussen september en nu ging het toch over 50 inbraken in de hele provincie, maar ook in de rest van Vlaanderen. Ze waren zelfs tot aan de kust toe actief." 

De dieven hadden het vooral gemunt op computers, tablets en geld. "Zelfs als dat in een kluis zat. Ze gebruikten een koevoet en bruut geweld en maakten dus ook veel schade."

Verdachten opgepakt

Er zijn intussen 5 verdachten opgepakt, 3 van hen zijn ook aangehouden. "Het onderzoek loopt nog en we gaan ervan uit dat er nog verdachten opgepakt zullen worden. De hoofdverdachte is een man uit Herk-de-Stad, hij sloeg samen met zijn vriendin toe. En er is ook een handlanger uit Sint-Truiden aangehouden."

Meest gelezen