Videospeler inladen...

Eerste grote gamingbeurs van het land in Kortrijk

Vrijdagmiddag start in Kortrijk Xpo de eerste grote gamingbeurs in ons land. De top van de gamingwereld komt daar twee dagen samen. Bedrijven en ontwikkelaars zullen hun nieuwste computerspelletjes voorstellen aan gamefanaten.

Kortrijk is de gamestad van ons land, dat komt door de specifieke opleiding aan de hogeschool Howest. "Gamen is uitgegroeid tot een echte rage", zegt David Verbruggen van de Flemish Games Association. "Zo zijn er wedstrijden die wereldwijd live gevolgd worden door tienduizenden mensen."

Professionele gamers

"Professionele gamers zijn mensen die echt wedstrijden spelen en ervoor betaald worden", zegt David. "Je hebt arena's, waarin de wedstrijden gespeeld worden. Daar zitten dan 60.000 à 70.000 personen samen te kijken naar mensen die zitten te gamen. Dan heb je nog miljoenen mensen die het live zitten te streamen. Er zijn ook presentatoren die live commentaar geven op de gamewedstrijd."

Live commentaar 

Eefje Depoortere uit Brugge komt vrijdagavond live presenteren in Kortrijk. Zij becommentarieert heel vaak internationale gamewedstrijden. "We zijn heel blij dat we haar kunnen verwelkomen", zegt David. Er worden ook prijzen uitgereikt: de Belgian Game Awards. De winnaars krijgen hun prijs uit de handen van komiek William Boeva, ook een fervente gamer.

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen