Nadat haren van zanger vuur gevat hadden: "Ik had alle vertrouwen in mijn crew"

Een van de zangers van de Amerikaanse covergroep Hairball, die onder meer liedjes van Kiss en Bon Jovi live brengt, kwam er afgelopen weekend goed vanaf toen zijn haren plots vuur vatten. Maar nog opvallender was dat Bobby Jensen rustig bleef verder zingen, terwijl zijn haren in brand stonden en hij geduldig de komst van een aantal crewleden afwachtte die dit probleem zouden oplossen. De beelden gingen intussen de wereld rond. Jensen zelf blijkt minder onder de indruk van het hele voorval, zo vertelde hij aan muziekwebsite Ultimate Classic Rock.

Het optreden vond plaats in Sioux City, in de Amerikaanse staat Iowa:

Bobby Jensen: "Ik leef mijn leven zoals Evil Knievel (Amerikaanse stuntman, nvdr). Als ik dus een beetje vuur vat, vind ik dat niet zo erg. Dat maakt deel uit van het plezier. Ik had heus wel door dat mijn haren in brand stonden. En neem het van mij aan, dat waren mijn echte haren. Dat is geen pruik. Mijn haren zagen er voordien al erg donzig uit, maar nu lijken ze nog meer op die van Alice Cooper (Amerikaanse rockzanger die in 1979 een hit scoorde met "How you gonna see me now", nvdr)."

"Dit is de eerste keer dat me zoiets overkomt. Maar heel de ploeg is daarop voorbereid. Dat is ook de reden waarom je merkt dat ik niet in paniek raak. Ik had er voor 100 procent vertrouwen in dat de leden van mijn crew dit probleem tijdig zouden oplossen. Dus dacht ik: "Ik blijf gewoon zingen, ook al sta ik hier lichtjes te branden.""

"Ik krijg vooral reacties in de zin van: "En je bleef maar zingen!" Maar nogmaals, we werken alleen met professionele medewerkers, die de hele show minutieus voorbereiden, ook de vuur-elementen. En dat er uiteindelijk een paar haartjes van mij verschroeid geraakt zijn, dat doet me niets."

De groep treedt alvast vanavond opnieuw op, in Enid, in de Amerikaanse staat Oklahoma.

Meest gelezen