Jongeren met een beperking aan de slag bij gemeente Sint-Katelijne-Waver

In Sint-Katelijne-Waver start een project waarbij jongeren met en beperking voortaan aan de slag kunnen bij het gemeentebestuur. Het is een project in samenwerking met vzw Wijzersterk, en organisatie voor personen met een beperking.

Planten verzorgen en auto's wassen

Vandaag kwamen de jongeren hun contract ondertekenen. Zij gaan voortaan een halve dag per week werken bij het gemeentebestuur. “Ze zullen verschillende dingen doen, zowel binnen als buiten”, zegt Daniël De Winter, voorzitter van vzw Wijzersterk. Ze zullen de infozuil onderhouden, maar ook de planten die binnen staan verzorgen en als het beter weer wordt, gaan ze ook de auto’s poetsen. In de toekomst willen we ook het zwerfvuil in de gemeente aanpakken.”

Fier

Eén van de jongeren die aan de slag gaat bij de gemeente is Joost Op de Beeck. Hij ondertekende vanmorgen zijn contract en mocht ook meteen al de planten op het gemeentehuis onderhanden nemen. “Ik ben blij en fier dat ik hier mag werken,” zegt hij met de glimlach.

Meest gelezen