Videospeler inladen...

Geens (CD&V) pikt kritiek van De Wever (N-VA) over Stroomplan niet: "Ik ben verwijten van straffeloosheid spuugzat" 

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is allerminst opgezet met de kritiek van burgemeester Bart De Wever (N-VA) van Antwerpen als zou Justitie tekortschieten bij het Stroomplan tegen de drugsmaffia in de stad. "Ik ben de verwijten van straffeloosheid spuugzat. Het zwakke broertje is zeker niet Justitie."

"Ik deel de analyse dat de zwakste schakel op het niveau van Justitie zit." Dat zegt burgemeester De Wever (N-VA) van Antwerpen vanavond in "Terzake" over de tekortkomingen bij de uitvoering van het zogenoemde Stroomplan, een batterij aan maatregelen om de georganiseerde drugsmaffia in zijn stad aan te pakken.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) reageert als door een wesp gestoken. "Ik ben het een beetje beu dat men altijd opnieuw de straffeloosheid en het zwakke broertje Justitie aanwijst als men zelf niet doet wat men moet doen", reageert hij vanavond bij VRT NWS. "Ik ben het spuugzat verwijten van straffeloosheid aan ons adres te moeten horen. Het zwakke broertje is hier zeker niet Justitie."

"Ik heb tot nu toe zo goed als mogelijk met de stad Antwerpen samengewerkt voor het Stroomplan. Het is een beetje storend dat meneer De Wever ons aanvalt, zeker nu hij niet meer in de regering zit met zijn partij, omdat ik het gevoel heb dat Justitie veel meer haar werk heeft gedaan dan de minister van Binnenlandse Zaken."

Met dat laatste deelt Geens onverbloemd een slag uit in het gezicht van Jan Jambon, de partijgenoot van De Wever die tot eind vorig jaar minister van Binnenlandse Zaken was.

"Ik heb de havenprocureurs aangesteld die mij zijn gevraagd", klopt Geens zichzelf op de borst. "Ik heb ervoor gezorgd dat 8 procureurs van Oost-Vlaanderen ook in Antwerpen kunnen werken. 93 procent van de vacatures van het parket van Antwerpen is gevuld en van het parket-generaal is zelfs 100 procent van de vacatures gevuld."

Vervolgens haalt Geens opnieuw uit naar Jambon. "Bij de federale gerechtelijke politie Antwerpen is maar 70 procent van de vacatures gevuld. Die valt niet onder mijn bevoegdheid wat de rekrutering betreft, maar onder die van de minister van Binnenlandse Zaken. Dat was een partijgenoot van meneer De Wever."

Beluister hieronder de volledige reactie van Koen Geens:

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen