Wereldkampioene turnen Nina Derwael krijgt dan toch geen eigen plein of straat

Wereldkampioene turnen Nina Derwael krijgt dan toch geen plein of straat in Sint-Truiden. In november, toen Nina in Sint-Truiden werd gevierd, kondigden de burgemeester en de schepen van sport aan dat Nina een eigen straat zou krijgen.

"Een hele eer", reageerde de allereerste Belgische wereldkampioene turnen toen ze hoorde dat er een straat of plein zou komen met haar naam. "Ik ben heel blij om te zien dat het hier ook zo geleefd heeft." Maar intussen ziet het ernaar uit dat dat plan niet doorgaat. 

Alternatief voor een straatnaam

Volgens de wet mag je enkel een straat naar iemand vernoemen als die persoon overleden is. Het stadsbestuur gaat nu op zoek naar een alternatief. Burgemeester Veerle Heeren: "De schepen van sport was in november misschien wat té enthousiast. Hij had een straatnaambordje laten maken en kondigde aan dat Nina een eigen straat of plein zou krijgen. Dat voorstel is zijn weg gegaan in de administratie maar ik heb geen terugkoppeling meer gekregen."

Toni Coppers

"Als zou blijken dat het wettelijk niet kan, gaan we op zoek naar een alternatief", gaat Heeren verder. "Zo hebben we de bibliotheek in onze stad genoemd naar misdaadauteur Toni Coppers. Nina moet in onze stad zeker ook haar eigen plekje krijgen. We willen tonen dat we trots zijn op haar."  

 

Meest gelezen