Opnieuw staking bij De Lijn Vlaams-Brabant

Voor de derde ochtend op rij zijn er problemen met het busverkeer in Vlaams-Brabant. Deze ochtend is amper een kwart van de buschauffeurs aan de slag gegaan. Gisteren kwam De Lijn niet tot een akkoord met de vakbonden waardoor er vandaag opnieuw wordt gestaakt.

De aanleiding van deze staking is de te hoge werkdruk, het personeelstekort en de weinige rusttijden. "Veel van onze chauffeurs rijden vandaag niet, maar de chauffeurs van de onderaannemers rijden wel. In Vlaams-Brabant is iets meer dan 60 procent van de ochtendritten uitgereden", vertelt Sonja Loos van De Lijn.  

Storingen op het platteland en in de stad 

De Lijn verwacht zowel storingen op de streeklijnen als op het stadsnet. Ook schoollijnen kunnen hinder verwachten. "Wij verwachten dat er doorheen de dag nog hinder zal zijn. Hoeveel en waar is nog even afwachten", vertelt Sonja Loos. De vakbonden en de directie zitten straks om 9 uur ook opnieuw samen in Leuven om een oplossing voor het probleem te zoeken. 

Reizigers kunnen terecht op de site van De Lijn voor meer informatie over de storingen. 

Meest gelezen