Sloveens parlementslid Darij Krajcic.
mihakokole

Sloveens parlementslid neemt ontslag nadat anekdote was uitgelekt over hoe hij broodje stal

De diefstal van een broodje is een Sloveens parlementslid duur komen te staan. Darij Krajcic, lid van de centrumlinkse partij van de Sloveense premier Marjan Šarec, heeft intussen zijn ontslag aangeboden.

Het was "een sociaal experiment", zo beweert Darij Krajcic (54) na de diefstal van een broodje in een winkel in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Krajcic zegt dat hij zich te pletter ergerde aan de medewerkers van de winkel, omdat die hem "als lucht" behandelden.

"Ik stond zowat drie minuten te wachten", vertelt de man in de Sloveense pers. De drie winkelbedienden waren volgens hem die hele tijd onderling aan het babbelen.

Niemand kwam achter me aan, niemand riep iets

Sloveens parlementslid Darij Krajcic

Hij besloot dan maar om naar eigen zeggen de beveiliging van de winkel te testen door gewoon een broodje mee te nemen en naar buiten te wandelen. "Niemand kwam achter me aan, niemand riep iets." Krajcic benadrukt dat hij nadien terugkeerde om te betalen.

Het verhaal over de diefstal lekte uit nadat het parlementslid de anekdote eerst al lachend had verteld aan zijn collega's in de Landbouwcommissie van het parlement. Het noopte zijn fractie ertoe om zich van zijn "onaanvaardbare" daden te distantiëren. Krajcic heeft intussen zelf beslist om op te stappen, wat volgens zijn fractie "deel uitmaakt van de hoge ethische standaarden van de partij". 

Meest gelezen