Staking bij busbouwer Van Hool gaat vierde dag in, ook volgende week acties

De staking bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt gaat haar vierde dag in. En ook volgende week zullen er acties zijn, zeggen de vakbonden. Ze staken omdat de loonopslag voor een deel van het personeel niet voor iedereen geldt.

Er is discussie over een aantal werknemers die opslag zouden hebben gekregen en nu willen de andere werknemers ook opslag. Vakbondsafgevaardigde Hans Van Eerdewegh: "Maandag zal er gewerkt worden, maar gaan de mensen wel toegesproken worden. Het werk zal dus vaak stilliggen. Vanaf dinsdag wordt er opnieuw actiegevoerd. Elke dag zullen er enkele diensten worden stilgelegd. Er zullen daardoor problemen zijn met de productie."

De vakbonden willen blijven actievoeren totdat er een oplossing is. Gisteren zaten ze nog samen met de directie, voorlopig zonder resultaat.

Meest gelezen