Wat is de link tussen klimaatactiviste Greta Thunberg en het Eurovisiesongfestival?

Er bestaat zowaar een link tussen het 16-jarige Zweedse "klimaatmeisje" Greta Thunberg en het Eurovisiesongfestival. Een link die loopt via haar moeder Malena Ernman. 

Greta Thunberg was 6 jaar oud toen haar moeder Malena Ernman Zweden vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival 2009 in Moskou. Met het lied "La voix" raakte de Zweedse zangeres toen niet verder dan een 21e plaats.

Malena Ernman is een operazangeres die ook vaak in het buitenland optrad, maar het klimaatbewustzijn van dochter Greta heeft kennelijk een invloed gehad op haar carrière. "Ik heb mijn ouders doen stoppen met het vliegtuig te nemen", vertelde Greta vorige maand aan de Zweedse omroep SVT.  "Nu doet mijn moeder musicals in Stockholm".

Greta Thunberg zelf komt volgende donderdag naar ons land. Ze zal er deelnemen aan de klimaatbetoging in Brussel.

Bekijk hier het optreden van Malena Ernman op het Eurovisiesongfestival in 2009:

Meest gelezen