Videospeler inladen...

Vlaamse speleoloog gered uit grot Trou Bernard

De Vlaamse speleoloog die op 60 meter diepte vastzat in de grot Trou Bernard in Yvoir, is afgelopen nacht bevrijd. De 65-jarige man heeft meerdere breuken opgelopen, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Nadat de man was gevallen, kon een dokter-speleoloog hem al snel bereiken. Het was belangrijk om te vermijden dat hij onderkoeld zou raken. De hulpdiensten bleven in contact staan met de twee mannen via de radio.

Tientallen vrijwilligers namen deel aan de reddingsoperatie. Ze maakten passages in de grot groter en spanden speciale kabels om de brancard te kunnen transporteren. Rond 1.15u slaagden ze erin om de man te bevrijden en naar boven te brengen.

Nadat het slachtoffer met een brancard uit de grot was gebracht, bracht een medisch urgentieteam hem naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar, hij heeft wel meerdere breuken opgelopen.

De Trou Bernard wordt met zijn 140 meter beschouwd als de diepste grot in België.

Bekijk de reportage over het ongeluk in Trou Bernard uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen