Videospeler inladen...

Protest tegen Albanese regering mondt uit in geweld

In de Albanese hoofdstad Tirana is het tot rellen gekomen tijdens een betoging tegen de regering. De politie gebruikte traangas en het waterkanon om betogers weg te houden van het kantoor van premier Edi Rama. Ook het regeringsgebouw werd aangevallen.

In Tirana kwamen duizenden mensen op straat om te betogen tegen de regering van premier Edi Rama van de Socialistische Partij, die ze beschuldigen van corruptie, nepotisme en banden met de georganiseerde misdaad. Tot de betoging was opgeroepen door de oppositie, aangevoerd door de Democratische Partij, de belangrijkste oppositiepartij in Albanië. 

Het protest draaide uit op geweld. Een honderdtal betogers bestookte het kantoor van de premier met voetzoekers en stenen. Daarbij sneuvelden ramen en de voordeur. Ook het regeringsgebouw werd aangevallen door betogers, maar ze raakten er niet binnen. De politie zette traangas en het waterkanon in.

AFP or licensors

Edi Rama was niet in Tirana tijdens de rellen. De 54-jarige premier is twee jaar geleden begonnen aan zijn tweede ambtstermijn. Zijn regering wordt onder vuur genomen door de Democratische Partij en vier andere oppositiepartijen. Zij eisen zijn ontslag en willen een technocratische overgangsregering in het zadel brengen om vervroegde verkiezingen voor te bereiden.

Bekijk het item uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen