Videospeler inladen...

Uitslaande brand legt loods van houtbedrijf in de as te Laakdal

Aan de Geelsebaan in Laakdal – in de Antwerpse Kempen – heeft een zware uitslaande brand een grote loods van een houtbedrijf in de as gelegd. Het vuur ontstond rond middernacht. Brandweerploegen van de zone Kempen kregen versterking van korpsen uit Limburg en Vlaams-Brabant.  

“We kregen melding van een uitslaande industriebrand”, vertelt Eddy Goossens van de Brandweerzone Kempen. “Bij aankomst bleek een grote loods van ruim duizend vierkante meter in lichterlaaie te staan. Onze eerste zorg ging uit om een naburige loods te vrijwaren en daarom hadden we extra koelwater nodig. We hebben daarom het grootwatertransport met naburige korpsen en zones opgestart. De naburige hal bleef gespaard”.

Na anderhalf uur blussen was het vuur onder controle, gewonden vielen er niet. “De schade is wel groot, de hele hal is verwoest. We moeten nog uren nablussen, om er zeker van te zijn dat al het vuur gedoofd is”. Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. In 2016 was er bij hetzelfde bedrijf al een gelijkaardige brand. Toen werd een andere grote loods volledig in de as gelegd.

Meest gelezen