Videospeler inladen...

Zwaar ongeval met brommobiel in Sint-Genesius-Rode: twee tieners komen om het leven

Bij een zwaar verkeersongeval in Sint-Genesius-Rode tussen een brommobiel en een SUV zijn vannacht twee tieners om het leven gekomen. In de brommobiel zaten vier meisjes tussen 15 en 18 jaar. "Het voertuig was maar voorzien voor twee personen, in de koffer zaten nog twee meisjes", zegt het parket.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur vannacht op de Steenweg op Waterloo in Sint-Genesius-Rode. Een brommobiel, een kleine auto die u met een rijbewijs voor een bromfiets mag besturen, botste frontaal met een SUV, een zware terreinwagen. 

In de brommobiel zaten vier meisjes tussen 15 en 18 jaar. Verschillende slachtoffers zaten klem in het voertuig en moesten bevrijd worden door de brandweer. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. "Het was een bijzonder zware aanrijding", zegt Alain Habils van de brandweerzone Vlaams Brabant West.

De tol van het ongeval is bijzonder hoog: een 15-jarige passagier overleed ter plaatse, de 18-jarige bestuurder overleed later in het ziekenhuis. "Hoewel het voertuig maar voorzien is voor 2 personen, zaten er in de koffer nog 2 meisjes van 16 jaar uit Sint-Genesius-Rode en Lasne", zegt het parket Halle-Vilvoorde. Die twee meisjes raakten zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Hoewel het voertuig maar voorzien is voor 2 personen, zaten er in de koffer nog 2 meisjes van 16 jaar uit Sint-Genesius-Rode en Lasne

Parket Halle-Vilvoorde

De bestuurder van de SUV raakte lichtgewond. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, een verkeersdeskundige is ter plaatse geweest. "Voorlopig wijst alles erop dat de Aixam onverwacht naar links draaide en de Volvo het voertuig niet meer kon ontwijken."

Wat is een brommobiel?

Een brommobiel is een kleine auto, waar u een rijbewijs voor een bromfiets voor moet hebben. De auto kan maximum 45 kilometer per uur rijden. De bestuurder moet minstens 16 jaar zijn, als er een passagier meerijdt is dat zelfs 18 jaar. In een brommobiel mag normaal gezien maar één passagier vervoerd worden. Een veiligheidsgordel dragen is verplicht. 

Volgens Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) moeten die regels voldoende zijn en is er bij dit ongeluk vooral sprake van het niet naleven van de verkeersregels. "Wat je vaststelt, is dat de regels vandaag niet nageleefd zijn. Er zaten vier mensen in het voertuig, terwijl je er maar met twee mogen inzitten. Je moet ook uiterst rechts houden en een gordel dragen. In minstens twee gevallen is dat niet nageleefd."

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen