Videospeler inladen...

18-jarige musicalacteur komt om door elektrocutie op elektriciteitspaal in Boom

In Boom is afgelopen nacht een 18-jarige jongeman om het leven gekomen door elektrocutie nadat hij op een elektriciteitspaal was geklommen op een terrein van de spoorwegen. Volgens het parket gaat het om Arne Decock, een musicalacteur die enkele jaren geleden meespeelde in een musical van Ketnet en Studio 100.

Wat de jongeman bezielde is niet duidelijk, maar volgens het parket zijn er alvast geen aanwijzingen van zelfdoding of kwaad opzet. Het slachtoffer klom over een hek en op de elektriciteitspaal en raakte allicht de hoogspanning. Vervolgens viel hij naar beneden. Hij was daar beland na afloop van een verjaardagsfeestje. Zijn vriendin zou alles hebben zien gebeuren.

Het parket bevestigt vanmiddag dat de betreurde jongeman musicalacteur Arne Decock uit Aartselaar is. Decock speelde in 2016 een van de hoofdrollen in "Kadanza T2gether", een Ketnetmusical geproduceerd door Studio 100.

Arne Decock in 2015
© 2015 VRT - Frederik Beyens

Het is bijzonder triest om zo’n talentrijke en beloftevolle jongere te verliezen

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

"We zijn zeer aangegrepen door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock", meldt Maarten Janssen, de netmanager van Ketnet in een schriftelijke reactie aan VRT NWS. "Het is bijzonder triest om zo’n talentrijke en beloftevolle jongere te verliezen. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn familie en dierbaren. We wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Spoorwegbeheerder Infrabel betreurt het dodelijke ongeval. "We betuigen ons medeleven aan zijn familie en nabestaanden", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "Toch willen we dit ongeval aangrijpen om, in lijn met onze recente campagnes, op te roepen tot het respecteren van de veiligheid. Spoorwegterreinen zijn verboden terrein, en bovenleidingspalen zijn dat zeker."

Bekijk hieronder de beelden van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen