Archiefbeeld van een trein van de Zillertalbahn in het station Mayrhofen.
Wiki/Smiley.toerist

Belg (27) gegrepen door een trein in Oostenrijk

In Mayrhofen in Oostenrijk is gisteravond een Belg om het leven gekomen toen hij gegrepen werd door een trein. Dat meldt de lokale politie in een persbericht. De man van 27 was alleen op weg naar zijn hotel na een après-skifeestje en wandelde op de sporen.

Rond 18.30 uur wandelde de Belg op de treinsporen van de Zillertalbahn, de Zillertalspoorlijn die Mayrhofen met Jenbach verbindt. Tegelijkertijd kwam er net een trein aan. "De machinist zag de man, claxonneerde nog en voerde een noodstop uit", meldt de politie in een persbericht. "De 27-jarige man probeerde de trein tevergeefs nog te vermijden." Hij werd volgens de politie weggeslingerd in een aangrenzende weide en overleed ter plaatse.

Meest gelezen