archiefbeeld van zonsopgang

Geniet nog van de zon, want koeler en natter weer op komst

Na regen komt zonneschijn, luidt het spreekwoord. Maar ook het omgekeerde is waar: na een zonovergoten weekend wordt het komende week wat frisser en ook een beetje natter. Geniet dus van de zonnestralen nu het nog kan.

Vandaag wordt het nog tussen de 13 en de 16 graden in de meeste streken van het land. Vanavond en vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt met minima tussen de -2 en de +6 graden. Morgen maandag start zonnig, maar tegen de avond toe wordt het wat bewolkt en schommelt de temperatuur tussen de 12 en de 15 graden.

Wie gehoopt had dat het zonnige weekend de voorbode was van de lente is eraan voor de moeite, want maandagavond al trekt een storing van west naar oost over het land met tijdelijk wat regen. Later in die nacht wordt het wel opnieuw droog.

Dinsdagochtend is het grotendeels droog met opklaringen over het westen. In het oosten kan het in de voormiddag nog licht regenen voor deze storing ons land verlaat richting Duitsland. 

Van woensdag tot zaterdag is het droog bij een wisselende bewolking. Het is wel merkelijk frisser. De maxima komen nog net boven 10 graden uit. Vrijdag- en zaterdagochtend kan er wat mist hangen door de zwakke wind. Ook zondag verloopt vrij zonnig bij maxima tot 13 of 14 graden.

Bekijk hieronder het weerbericht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen