Videospeler inladen...

Stille herdenkingsmars na dodelijk ongeval met brommobiel in Sint-Genesius-Rode

In Sint-Genesius-Rode is een herdenking gehouden voor de twee tienermeisjes die gisteren zijn omgekomen bij een ongeval met een brommobiel. Twee andere meisjes raakten daarbij zwaargewond. Honderden mensen zijn samengekomen voor een stille mars.

Bij een zwaar verkeersongeval in Sint-Genesius-Rode tussen een brommobiel en een SUV zijn tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag twee tienermeisjes om het leven gekomen, twee anderen raakten zwaargewond. De vier tieners zaten alle vier in de brommobiel. Ook de bestuurder van de SUV raakte lichtgewond.

De exacte omstandigheden van het verkeersongeval worden nog onderzocht, maar het lijkt erop dat de brommobiel een plots manoeuvre heeft gedaan, waardoor de SUV de brommobiel niet meer kon ontwijken.

Vandaag zijn enkele honderden familieleden, vrienden, klasgenoten en kennissen van de overleden tienermeisjes samengekomen in Sint-Genesius-Rode voor een stille mars naar de plaats van het ongeval.

"Een van de twee meisjes kende ik goed", vertelt een ex-klasgenote van een van de overleden tieners aan onze reporter ter plaatse. "Ik vond het belangrijk om naar hier te komen. Dat we ook tonen aan de familie dat we er zijn. Ik vind dat het belangrijk is, want het raakt ons allemaal."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen