Hinder op E19 door werken aan de waterafvoer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat van 18 februari tot 17 maart de waterafvoer in de vorm van kolken vernieuwen langs de middenberm van de E19 tussen Antwerpen en Mechelen. De hinder zal vooral 's nachts voelbaar zijn, maar vandaag ook eenmalig overdag.

Volgens AWV zijn de kolken die regenwater afvoeren langs de middenberm op het stuk van de E19 tussen de Craeybeckxtunnel en het op- en afrittencomplex Mechelen-Zuid aan vernieuwing toe. Een aantal roosters zijn er verzakt of vertonen schade door corrosie van het metaal. In het totaal zullen 61 kolken hersteld of volledig vervangen worden.

AWV zal telkens de linkerrijstrook afsluiten ter hoogte van de werken. Vandaag op de eerste dag gebeurt dat overdag van 10 tot 15 uur om de herstellingen te kunnen testen en bijsturen. Het gaat dan om het stuk tussen de afritten Kontich en UZA richting Antwerpen. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar.

De overige kolken die moeten worden hersteld bevinden zich richting Brussel en zullen 's avonds en 's nachts worden aangepakt, van maandag tot vrijdag tussen 20 uur en 5 uur.

Bekijk hieronder de locatie van de werf:

Meest gelezen