foto van Leids Cabaret Festival

Jasper van der Veen wint Leids Cabaretfestival

Stand-upcomedian en cabaretier Jasper van der Veen heeft gisterenavond het Leids Cabaret Festival gewonnen. Hij kaapte zowel de juryprijs als de publieksprijs weg. Andere finalisten waren Gavin Reijnders en onze landgenoot Senne Guns. 

De drie finalisten gaan de komende maanden toeren in Nederland met hun shows. Dit jaar werd voor het eerst de studentenprijs uitgereikt. Die ging naar Brigitte van Bakel en Maya van As die samen het duo Vlamousse vormen.  

Het Leids Cabaret Festival wil jong talent een opstap bieden naar een groter publiek. Het bestaat al meer dan 40 jaar.

Vlamingen Alex Agnew en Roy Aernouts sloegen in het verleden ook al een dubbelslag op het festival en wonnen zowel de jury- als publieksprijs. Andere Vlaamse winnaars van de afgelopen jaren zijn Jeroen Leenders, Ter Bescherming van de Jeugd en De Hygiëna's. Leenders klopte in 2010 Bart Cannaerts in de finale. 

Meest gelezen