Karl Marx' graf voor tweede keer in een maand geschonden

In de Britse hoofdstad Londen is het graf van Karl Marx, de grondlegger van het communisme, voor de tweede keer in een maand tijd beschadigd. Teksten als "doctrine van haat" en "architect van genocide" zijn met rode verf op de grafsteen geklad.

"Doctrine van haat" en "Architect van genocide" zijn enkele van de woorden die in het rood op de gedenksteen geschilderd zijn van de Duitse filosoof in de Highgate Cemetery, de bekende begraafplaats in Londen. Op 4 februari werd de marmeren gedenksteen al met een hamer toegetakeld.

De begraafplaats, die een ongeverifieerde Twitter-account gebruikt, beschreef het jongste incident als "Dom. Stom. Onwetend." "Wat je ook moge denken van de nalatenschap van Marx, dit is niet de manier om je punt te maken", klinkt het.

Het graf kan de jongste jaren op meer belangstelling rekenen van jongeren. Marx en zijn filosofie - hij was de grondlegger van het communisme - zijn bezig aan een comeback sinds de internationale financiële crisis van 2008. Maar het recente vandalisme toont aan dat Marx niet bij iedereen even hoog in aanzien staat.

De politie zegt dat ze op de hoogte is van de feiten. Voorlopig is niemand opgepakt.

AFP or licensors

Meest gelezen